SkrivPuff Utmaning 262 - 19 september

Skriv om att skvallra.

Återigen har han svikit. Återingen känner hon ilskan och besvikelsen inombords. De skulle träffas ikväll, men ett sms från honom berättar att det inte blir så. Han ska ut och festa med några arbetskollegor. Det går några sms fram och tillbaka. Hon försöker få honom att förstå hur besviken hon är och att de faktiskt hade haft gemensamma planer för kvällen. Han har haft en jobbig vecka och behöver släppa loss och supa sig full för att kunna slappna av. Kan hon inte förstå det?

Nej, hon kan inte förstå. Hon hade sett fram emot en skön kväll i soffan och hon har dessutom ett helt annat förhållande till alkoholen, än han har. Hon är ledsen, arg och besviken över att han återigen glömmer och sårar henne. Förstår han inte det?

Efter en lång stund kommer ytterligare ett sms från honom. Denna gången är han ångerfull och ber om förlåtelse. Han avslutar med: "jag kommer om en stund...puss"

Hennes känlsor är motstridiga. Hon vill självklart träffa honom, men ikväll är ju skadan redan skedd. Han har redan gjort henne besviken och hon är på ett uselt humör. Samtidigt tänker hon att det är bra att han kommer så att de kan prata om det här direkt. Bättre att prata ut med en gång istället för att låta allt ligga och gro.

Hon märker det med en gång när hon öppnar dörren för honom. Hans ögon och hans andedräkt skvallrar direkt om att festen redan hade börjat. De berättat att han druckit flera öl innan han körde de fyra milen hem till henne. Den halvdruckna flaskan i hans hand får henne att misstänka att han dessutom suttit och druckit medan han körde, men hon varken orkar eller vågar fråga. Hon släpper in honom. Egentligen vill hon slänga igen dörren i ansiktet på honom, men vetskapen om att han i så fall åter kommer att sätta sig bakom ratten, får henne att låta bli.

Hon släpper in den berusade mannen och önskar hon hade vetat att han fyllekörde, så hon hade kunnat ringa och berätta för polisen.


Kommentarer
Postat av: Drumalex

En moralisk kris, svårt att tackla. Bra skrivet. I sin upprördhet tänkte hon ändå på att han inte skulle köra tillbaka onykter, jag skulle nog slängt igen dörren utan att tänka på följderna.

2009-09-19 @ 10:54:29
Postat av: razaha

Oj, oj,oj det var hårda ord på slutet...

Jag tycker du lyckas bygga upp texten bra, och kan väl delvis känna igen det där med besvikelsen och förväntningarna.

2009-09-19 @ 14:33:14
URL: http://novellbloggen-razaha.blogspot.com
Postat av: Anonym

snyggt uppbyggt dilemma. inget är enkelt, helt enkelt.

2009-09-19 @ 22:13:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0